Kartoffelsuppe med chorizo og rugbrøds croutoner
En klassisk kartoffelsuppe kan man næsten ikke gå galt i byen med. Kartoffelsuppe ligge dog lidt tung hvis man også skal have brød til. Så jeg foretrækker at riste lidt bacon eller chorizo og bare riste lidt rugbrød til croutoner - bare for at suppen får lidt knas, uden at den bliver overvældende med en masse brød til.
Ingredienser
4-5 pers
Ingredienser
Suppen
4 bagekartofler
1 1/2 porre
2 fed hvidløg
4 kviste frisk timian
Salt og Peber
7 1/2 dl grøntsagsbouillon
2 dl fløde
Topping
4 stk rugbrød
Frisk timian
120 g chorizo pølse (fersk pølse ikke pålægs chorizo)
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i tern
Flæk og rens din porre for jord. Skær den i mindre stykker
Pil hvidløget
Put grøntsagerne i en gryde sammen med bouillon og Timian kviste
Lad det koge op og skru så derefter ned, så det bare står og simrer i 30-20 min
Skær chorizoen i tern og rist det på en pande uden fedtstof over middel varme
Rist rugbrødet på en brødrister, hvis det er helt frisk og saftigt rugbrød og skær det i tern. Hvis dit rugbrød er lidt kedeligt og små tørt - så skær det i tern og rist det på en pande i en lille smule smør
Pil godt med timiankviste for blade og hak fint
Tjek om grøntsagerne er møre
Pil timianstilkene fra
Blend suppen
Put den tilbage i gryden på lav varme og tilføj fløde - hvis suppen er for tyk kan du tilføje lidt ekstra vand
Smag til med salt og friskkværnet peber
Top med rugbrødstern, chorizo og frisk timian